Flash Intro De Transformatie
De Transformatie
Praktijk De Transformatie
Workshops
Wat is BCST ?
Tarieven en vergoedingen
Contact
Hulpbronnen
Links en Literatuur
De Transformatie
Biodynamische Cranio Sacraal Therapie
Individuele begeleiding
Over Anja Bijker
Opleiding en studie
Over Anja Bijker

Anja Bijker

Wie ben ik
Ik ben Anja Bijker geboren op 5 januari 1971 en mede door de behandelmethoden die ik nu zelf beoefen als therapeut, coach en trainer heb ik zelf kunnen groeien tot de kleurrijke zelfstandige onderneemster met eigen praktijk die ik nu ben. Zelf ben ik dus ook het levende bewijs dat de behandelmethoden zijn effectiviteit hebben bewezen. Met bewustwording, inzicht, het zelfgenezend vermogen en de juiste behandelmethode kom je tot rust, de kern van leven, " Thuis komen bij jeZelf " noem ik dat. Mijn droom en streven is om die weg voor andere mensen te verkorten door eerder te behandelen of sterker nog zelfs direct na de geboorte reeds te controleren of er onbalans is in het systeem en zo nodig behandelen.

Wat maakt dat ik op deze wijze behandel en werk binnen De Transformatie
Reeds vanaf mijn geboorte had ik duidelijke symptomen van een huilbaby en eczeem als baby. Helaas was er in die tijd niets van deze symptomen bekend. En hiermee starte mijn Zenuwstelsel in ieder geval al, met een behoorlijk overladen (overprikkelde) voorsprong, waardoor elke andere prikkel/ervaring/activering" het alarm " direct aanzette in mijn lichaam en geest. Om bovenbeschreven reden benader ik lichaam en geest als een éénheid. In vaktermen heet dit een “holistische benadering”. Ik probeer zowel fysieke als emotionele blokkades in het lichaam op te sporen en weer in beweging te krijgen.

Het uitgangspunt van de behandeling is het vergroten van de belastbaarheid van het lichaam. Dat doe ik onder andere door de energie achter de emoties weer in beweging te krijgen: het weer richting geven. Ik kan de emotie zelf niet vastpakken of verwijderen, maar wel kan ik de trillingen die deze ‘uitzendt’ (positief) beïnvloeden. Door met mijn handen het (bind) weefsel aan te raken, waarin de specifieke emotionele energie zit, komt de emotionele energie weer in beweging. Soms krijgen mensen op zo’n moment bepaalde gedachtes over de (oorsprong van de) blokkade, soms hebben patiënten na de behandeling bepaalde dromen, maar het kan ook zijn dat de patiënt helemaal
niets merkt, vaak vallen mensen zelfs in een diepe slaap. De behandeling heeft op een ieder een andere uitwerking en je zult ook merken dat elke behandeling anders is in je eigen beleving.

De behandeling is erop gericht om mensen te leren hun gedragspatronen te herkennen, om met emoties en met blokkades in het lichaam om te gaan. Na elke behandeling voelt men zich “losser”en zal men ervaren dat het lichaam warmer is geworden. Vraagstukken van lichamelijke of psycho-sociale aard worden beantwoord. Deze leiden tot meer inzicht in het eigen functioneren en langdurige voorkoming van klachten.

Ik kies er bewust voor om met de technieken en methoden te werken die ik binnen De Transformatie aanbiedt, aangezien ze voor mij en mijn clienten het minst agressief en het meest effectief zijn gebleken.Flash Intro De TransformatieDe TransformatiePraktijk De TransformatieWorkshopsWat is BCST ?Tarieven en vergoedingenContactHulpbronnenLinks en Literatuur