Flash Intro De Transformatie
De Transformatie
Praktijk De Transformatie
Workshops
Wat is BCST ?
Tarieven en vergoedingen
Contact
Hulpbronnen
Links en Literatuur
De Transformatie
Biodynamische Cranio Sacraal Therapie
Uitleg Systemisch werk
De 3 basis principes in systemen
Uitleg Trauma werk
Uitleg NLP
Uitleg NLP
De wereldwijde faam en werkwijze van NLP ( Neuro Linguistisch Programmeren)  ontstond in de jaren 70 en door de bewezen effectiviteit is NLP populairder dan ooit te voren. De basis van NLP wordt gevormd door “modelleren”, een geweldig instrument. Ofwel het leren en bestuderen van vaardigheden en gedrag van andere succesvolle mensen. De gestaltherapeut en wiskundige Bandler en de linguïst Grindler hebben excellente vermogens bestudeerd van succesvolle mensen in Amerika. Ze hebben gedrag en taalpatronen achterhaald en uit hun onderzoek hebben zij technieken ontwikkeld, waarmee een ieder kan leren hoe deze technieken zelf toe te passen voor succesvoller en/of effectiever gedrag. Door het gebruik van deze NLP technieken en methoden leer je bewust om anders naar zaken te kijken en ermee om te gaan.

NLP, oftewel neuro-linguïstisch programmeren, is een heldere, effectieve communicatiemethodiek. NLP houdt zich bezig met de onbewuste processen van communicatie. Dit gaat dieper dan 'een gesprekje voeren'. Het handelt onder meer over de signalen die mensen non-verbaal uitzenden (lichaamstaal) en over ‘in tekst verpakte boodschappen’. Het kan gaan over de informatie die men naar zichzelf toe doorseint (interne communicatie), maar ook over signalen die men (onbewust) aan anderen afgeeft.

Communicatie
Communiceren doen we de hele dag. Het innerlijke communicatieproces wordt echter nogal eens verstoord door blokkades. NLP helpt je deze op te ruimen. Angst of schaamte zijn voorbeelden van emoties die je op de meest ongelukkige momenten parten kunnen spelen.

Krijg je wat je denkt te communiceren? Komt jouw boodschap altijd over? Of ontstaan er wel eens misverstanden als je iets zegt? NLP gaat over effectief communiceren, op het werk, thuis, overal. NLP geeft inzicht in de onderliggende structuren en processen. NLP maakt je daarvan bewust en gaat in op de vraag: 'Hoe het komt dat sommige mensen meer bereiken dan anderen.' Verder komt aan de orde hoe het kan dat gedragsverandering op bewust niveau vaak niet aanslaat en hoe het bijvoorbeeld komt dat sommigen niet de stappen maken die ze zouden willen maken. Ook hebben we het over mensen die regelmatig tegen zichzelf en anderen zeggen: ‘Dat kan ik toch niet’ of ‘Ik ben nu eenmaal zo'. NLP geeft je de handleiding om dit te (kunnen) veranderen.

De NLP-communicatiemethodiek maakt het mogelijk nog succesvoller te zijn. Iedereen kan zijn gedrag in positieve zin veranderen. Tenminste, als daar de wil voor aanwezig is.

Wat kan NLP je opleveren?
 • Je krijgt inzicht in je waarden en overtuigingen.
 • Door de praktische handvatten krijg je meer grip op uiteenlopende situaties.
 • Je communicatie wordt sterker en gaat je met steeds meer gemak af.
 • Je krijgt inzicht in onbewuste processen die in communicatie een rol spelen.
 • Door de praktische handvatten krijg je meer grip op uiteenlopende situaties. 
 • Je zult met meer gemak bereiken, wat je wilt bereiken en meer zelf leren richting te geven aan jouw leven.
 • Je kunt adequater inspelen op ontstane situaties in je werk en daarbuiten.
 • Het geven van aandacht aan de mensen om je heen, individueel of in groepsverband, gaat je nog beter af.
 • Je krijgt structuren aangeboden, die je in staat stellen om een resultaat vruchtbaar te beïnvloeden.
 • Voor iedereen, die in zijn werk met anderen samenwerkt en die wil reflecteren op eigen gedrag. 
 • Als je nieuwsgierig en leergierig bent en zou willen weten wat jou en anderen drijft en succesvol maakt.
 • Voor mensen, die meer gereedschap willen om zo de juiste aanpak per situatie te kunnen kiezen.
 • Voor iedereen, die meer wil halen uit zijn communicatie mogelijkheden.
 • Voor degene, die zijn vermogens en vaardigheden wil uitbreiden.
En NLP levert je boven alles ook veel meer rust, flexibiliteit, begrip en plezier op in je communicatie met jezelf en met anderen!


Flash Intro De TransformatieDe TransformatiePraktijk De TransformatieWorkshopsWat is BCST ?Tarieven en vergoedingenContactHulpbronnenLinks en Literatuur